track and trace

Spor pakker og andre forsendelser nemt og hurtigt med track and trace

Spor pakker og andre forsendelser nemt og hurtigt med track and trace

Moderne teknologi har gjort rigtig meget for at lette arbejdet for fragtfirmaer og logistik virksomheder. På samme tid hjælper teknologien kunderne – og mindsker risikoen for forsendelser, som går tabt under transport. Med Track and Trace er det muligt for de enkelte fragtfirmaer at holde langt bedre styr på de mange forsendelser, end det var førhen. I dag sendes meget store volumener af forsendelser på tværs af oceaner og kontinenter – og med Track and Trace er det lige så let at holde styr på internationale forsendelser som lokale.

Hvordan fungerer det med Track and Trace?

Track and Trace er for så vidt ikke en ny idé – men med den nye teknologi er Track and Trace blevet særdeles udbredt. Der er stort set ikke et fragtfirma, som ikke benytter Track and Trace teknologi. Med Track and Trace er det som nævnt nemt for fragtfirmaerne at holde styr på forsendelserne, og så er Track and Trace samtidig en eminent service over for kunder, som ønsker at holde sig opdaterede angående deres forsendelses status og lokation.

Konceptet er for så vidt vældig simpelt. Når en pakke forlader afsenderen, forsynes den med et pakkelabel, som indeholder pakkens unikke identitets markør. Denne er typisk en stregkode eller en QR kode, som aflæses med særlige scannere af operatører, når de modtager forsendelsen, og når de overdrager den til den næste operatør.

Dette er smart på flere planer. Operatøren har sikkerhed for, at han ikke vil blive holdt ansvarlig for en mistet pakke, hvis det ved hjælp af Track and Trace kan godtgøres og dokumenteres, at den er modtaget af en anden operatør. Og disse data kan bruges til at oplyse kunden om forsendelsens status, samt beregne den forventede leveringstid.

Hvis du vil vide mere om, hvorledes Track and Trace i praksis fungerer, kan du læse mere på pakke.dk.