alkoholbehandling

Misbrugcentre tilbyder gratis alkoholbehandling

Misbrugcentre tilbyder gratis alkoholbehandling

advertorial

I Danmark er der en lang række behandlingscentre, hvor du kan modtage gratis hjælp, hvis du har et misbrug, herunder et alkoholmisbrug. Et misbrug anses som en sygdom på lige fod med alle andre sygdomme og derfor er det gratis at få behandling, forudsat at man er villig til opgive ens cpr. nr. 

At man skal opgive ens cpr. nr. skydes, at der juridisk skal knyttes en betaling til et cpr. nr. Fuldstænding som når man ellers opsøger en læge. 

Har man ikke lyst til at opgive ens cpr. nr. og ønsker man at være anonym, kan man stadig modtage hjælp, men så skal man selv betale for ens behandling. Der kan være flere gode årsager til at man vælger at være anonym. 

Du kan læse mere om alkoholbehandling her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

alkoholbehandling

Behandling er meget mere end antabus

Indtil for få år siden troede man af en afgiftning og så et glas antabus var vejen frem. I dag ved man bedre. Det er ikke mange alkoholikere, der vil blive raske ved hjælp af antabus, for årsagerne til misbruget er ikke væk. 

I dag indgår antabus stadig som en del af behandlingen, men der er lige så meget fokus på de bagvedliggende årsager til misbruget og hvad der skal ske når behandlingen er overstået. Det sidste går typisk under navnet efterværn.

En misbruger vil typisk få hjælp til at komme videre og få nye værktøjer til, hvordan han skal klare situationer, hvor han tidligere har tyet til alkohol.

Der er også hjælp at hente når behandlingen er slut og man skal til at have en dagligdag uden alkohol. Her falder mange i, enten af kedsomhed eller ensomhed, da ens venner typisk også har haft et misbrug. Her er der hjælp og støtte at hente fra misbrugscenteret, så man ikke vender tilbage til gamle vaner.