Akupunktur

Akupunktur og fertilitet

Akupunktur og fertilitet

Den overvældende bekymring som kvinder, der kæmper med fertilitetsproblemer, er en uvelkommen følelse af tab der får dem til at søge andre behandlingsmuligheder for at overvinde problemerne. Fra hjemmemedicin, fertilitetsmedicin og endda kirurgi eller in vitro-befrugtning (IVF) og donoræg og embryoner har moderne vores sundhedsvæsen udvidet udvalget af muligheder, der er tilgængelige for par, der kæmper for at blive gravid.

Men ikke alle har råd til dyre fertilitetsbehandlinger, der kan variere fra tusindvis af kroner på medicin til eller avancerede procedurer såsom intrauterin insemination (IUI) og IVF. I søgen efter overkommelig og effektiv sundhedspleje får alternative og holistiske behandlinger større appel blandt de barnløse par.

Traditionel kinesisk medicin, for eksempel, der har været praktiseret i tusinder af år og inkluderer teknikker og fremgangsmåder såsom tai chi, tui na, kinesisk cupping og akupunktur er blevet meget populære i Vesten i de seneste årtier. Især akupunktur er hurtigt vokset i accept af offentligheden og praktiseres blandt terapeuter i dag. Akupunktur bruges ikke kun som stressaflastende og afslappende behandlinger, men også som en del af fertilitetsbehandlinger, og de fleste kan være med her, rent økonomisk.

Når akupunktur anvendes sammen med vestlige fertilitetsbehandlinger, øges befrugtningsmulighederne med 26%. En nylig undersøgelse fra Tel Aviv i Israel viser at, ”Når de kombinerede IUI med akupunktur-behandlinger, kunne 65,5 procent af testgruppen blive gravide, sammenlignet med 39,4 procent af kontrolgruppen, der ikke modtog akupunkturterapi.”

For de mange millioner par, der oplever fertilitetproblemer hvert eneste år, kan akupunktur være netop det der skal til for at få drømmebarnet til at blive til virkelighed.

Videnskaben bag fertilitetproblemer

På grund af den delikate balance mellem hypofysen og de reproduktive kirtler, er stress i stand til at forhindre en kvinde i at få ægløsning. Dette kan bidrage til årsagen til kvindelige fertilitetproblemer. Stress kan også skabe spasmer i både æggelederne og livmoderen, hvilket forstyrrer bevægelse og implantation af et befrugtet æg. Hos mænd kan stress ændre sædkvaliteten, bevægelighed og endda forårsage impotens. Akupunkturbehandling kan ​af​stresse og frigive endorfiner i hjernen.

Hvis du vil vide mere om behandling for fertilitetsproblemer, kan du besøge Akupunktur i Skanderborg hvor de sidder klar til at besvare dine spørgsmål.